HOME PORTRET REPORTAGES ORANJEVERENIGING NATUUR-VAKANTIE ZOMERFESTIVAL STEDEN
TERUG Vakantiehuis en Reis Gmünd Nockbergen Seeboden Bonsaipark Waterval Stuwdam ContactFormulier

Oostenrijk Karinthië      sept. 2019
                           

Vakantiehuis en reis:
 Het vakantiehuis was geweldig, een klein parkje geschakeerd op een heuvel. Het gaf daar alle rust en comfort. Zowel op de heen- als terugreis hadden we een overnachting in Hilpoltstein. Betaalbaar, en een oud gebouw met al zijn charme. Het stadje was zo'n 6 km van de doorgaande snelweg.

Gmünd:
Een oergezellig stadje met prima terrasjes en een Burcht. Het staat bekend als kunstenaarsstad. Zeer bezienswaardig is een kunstenaar die van alles doet met metaal, deze heeft hij opgesteld in zijn tuin.
 

Nockbergen:
Een toeristische weg van circa 43 km met 60 keerlussen, het blijft daar dalen en stijgen. Onderweg ontmoet je een aantal kiosken en een parkje, als verrassing is er een Forellenkwekerij. We hebben zelden zulke zachte en smakelijke vis gegeten.

Seeboden en Bonsaituin:
 Het plaatsje Seeboden ligt aan een groot meer. Er zijn een aantal activiteiten o.a. een rondvaartboot,  zeilen enz. Ook is er, nabij het dorp een Bonsaituin. Er zijn hier o.a. een aantal terassen,   aangelegd wat fraai is om te zien.

 

Waterval en Stuwdam:
Bezienswaardig is een waterval met vervolgens via een toeristische weg een stuwmeer. Met op de achtergrond  besneeuwde bergen is dit een geweldig gezicht.