HOME PORTRET REPORTAGES Evenementen Nootdorp VAKANTIE ZOMERFESTIVAL NATUUR
TERUG Vakantie Boerderij Graz Natuur Wenen Dorpen en kunst Info@wimdumay.nl

We hadden een leuke vakantieboerderij in Oostenrijk " Neuberg an der Murz " 100 km zuidelijk van Wenen. Deelstaat Steiermark. Vandaar hebben wij een aantal tripjes gemaakt. O.a. Wenen, Graz, Mariazell (het Oostenrijkse Lourdes) Natuur gebieden
                           

Vakantie Boerderij:
In de bergen op 850m hoog, gezellige gastvrouw Karin en haar man Wim. Nederlanders die lang geleden geemigreerd zijn Een goeie thuisbasis om diverse mooie plekken te bezoeken.
 

Natuur:
Het was een verrassing zoveel ongerepte natuur te zien o.a. Rosklammkloof, een smalle doorgang en hoge rotsformaties, alleen toegankelijk bij weinig water. Verrassend was het, na de kloof, de natuur formatie te zien steen, bedding, grillige rotsen en oeroude bomen.

Dorpen en Kunst:
 Zeer fraai was o.a. een glasblazerij in Neuberg a.d.Murz.

Wenen:
Zoals veel grote steden ontzettend druk en veel toeristen. Met een groot aantal musea's, gebouwen en parken. Het heeft en uitstekkend openbaar bus en trein netwerk waarmee je met een dagkaart alles kunt bereiken.

Graz:
Een gezellige middelgrote stad met veel terrassen. Het heeft een oud historisch centrum, met mooie gebouwen, kerken en parken.